torsdag den 5. juni 2008

Dag 342 - stadig skinne 23

I dag har jeg været hos tandlægen og få taget det nye sæt aftryk. Venter nu spændt på nye skinner!

En læser af min blog har spurgt, hvor slemt det var at få slebet tænderne. Jeg synes ikke, det er noget at snakke om, men selvfølgelig er det ikke behageligt. Selve slibningen med tandlægens bor er ikke noget problem, det kan man ikke mærke, men det er jo hele tanden der skal slibes - også nede under tandkødsranden. Der kan man ikke bruge boret, så der skal der gang i noget slibepapir. Det kan ikke undgås, at det sliber ned i tandkødet, og det gør ondt og det bløder typisk også. Det gør dog kun ondt mens det varer, og heldigvis har slibepapiret det ikke så godt med blod, så tandlægen må stoppe kort efter at det er begyndt at bløde. Typisk får man slebet tænderne i forskellige etaper, så man tager det lidt efter lidt. Når man har fået slebet tænderne vil man være lidt øm i tandkødet resten af dagen - det er det hele.

Mine tænder sad meget tæt og skævt i undermunden, så der er der blevet slebet en del for at få plads:


Min undermund før Invisalign

16 kommentarer:

Anonym sagde ...

Hej,

jeg faldt lige over din blog, da jeg selv går og overvejer Invisalign. Har prøvet at få rettet mine kindtænder for krydsbid, og jeg synes man havde meget ømme tænder, kan det virkelig være rigtigt at man i 25 uger (eller alt efter hvor mange skinner skal have) skal have ondt?

Derudover kan du oplyse navnet på den tandlæge som du får lavet din tandretning hos?

Med venlig hilsen

Isa

Anders J sagde ...

Hej,

Jeg har aldrig haft togskinner, så jeg ved ikke hvor ondt det gør. Men mange siger, at tænderne bliver vildt ømme med togskinner. Jeg har slet ikke oplevet noget lignende med Invisalign. Man får måske lidt ømme tænder de først 1-2 dage med nye skinner, men jeg vil dårligt kalde det smerter - bare ømhed.

Hvis man vil slippe for lidt af ømheden, kan man tage de nye skinner på om aftenen, tage en panodil og gå i seng. Det tager den første og værste ømhed. En anden fordel med at tage nye skinner på om aftenen, at der så går en hel nat før de skal ud igen. Det kan nemlig godt være lidt svært at få nye skinner ud de første par timer.

Mvh.Anders

Anonym sagde ...

Hej,

Hvem opsøgte du, da du besluttede at du skulle have rettet tænder?

Gik du til din lokale tandlæge, eller en specialtandlæge i tandretning, som så kunne vurdere om invisalign, indvendige eller udvendige metalbøjler var det rigtige for dig?

Mvh.

Anonym sagde ...

Hej,

Faldt lige over din blog, er det sådan du vil fortælle hvem din tandlæge er? Er nemlig meget interesseret i at komme i gang med invisalign.

Med venlig hilsen

Bo

Anders J sagde ...

Hej Bo med flere,

I kan finde min tandlæge på www.tandretning.com - mere præcist under www.tandretning.com/profil/

Hvis man skal have gode råd om tandretning, er man nødt til at opsøge en tandlæge med speciale i tandregulering, for din almindelige tandlæge har ikke erfaring med at vurdere, hvilke muligheder der er for at rette netop dine tænder.

Det koster ca. 500 kr. for en konsultation, og det er helt nødvendigt for at have et godt grundlag for at beslutte, om man vil gå i gang eller ej. Jeg troede fx, at man kun kunne rette mine tænder ved at trække et par tænder ud, da jeg har pladsmangel. Det viste sig imidlertid, at den manglende plads kunne skabes ved slibning - heldigvis.

Mvh. Anders

Anonym sagde ...

Hej igen,

Sikkert et dumt og indlysende spørgsmål, men vil gerne være sikker:

Det link du har givet, er det til en tandreguleringsspecialist der både ved noget omkring normale bøjler, indvendige bøjler og invisalign? Går stærkt ud fra det er (:

Mvh.

Anders J sagde ...

Hej!

Ja, min tandreguleringsspecialist klarer det hele *S*

Mvh. Anders

Anonym sagde ...

Hej,

Jeg har fået rettet mine skæve fortænder i både over- og undermund
med Invisalign, jeg synes aldrig det var et problem med disse "bøjler", de gik kun lidt ud over udtalen, men ellers ingen problemer, jeg fik det lavet i Malmø, og sparede på den måde lidt mere end 10.000 kr. jeg kan kun anbefale Invisalign.

Anonym sagde ...

Hvor i Malmø fik du det lavet? Hvad med kontrol, foregår det så også i Malmø, eller? Jeg bor nemlig helt oppe ved Aalborg, så det ville ikke være så praktisk.

Anonym sagde ...

Hvor kan man spare på invisalign, ved at gøre det i malmø? nogle der havde erfaring med det?

Anonym sagde ...

[URL=http://pharmacypills.atspace.co.uk/mestinon/mestinon-online.html]mestinon online[/URL]

Anonym sagde ...

[url=http://www.footballravensprostore.com/lardarius_webb_jersey_super_bowl]Lardarius Webb Jersey[/url] emurbursofs
[url=http://www.patriotsfootballprostore.com/]Nike Patriots Super Bowl Jersey[/url] TynckeyncBype
[url=http://www.49ersonlineofficialstore.com/kendall_hunter_jersey_super_bowl]Kendall Hunter Jersey[/url] Proonseorek

Anonym sagde ...

[url=http://www.microgiving.com/profile/ribavirin]buy copegus online
[/url] virazole 200 mg
buy copegus
rebetol buy online

Anonym sagde ...

Calutex
Dimalan
Biprosta
Bypro

Anonym sagde ...

methylprednisolone dosing
methylprednisolone heart attack
depo medrol injection breastfeeding
prednisone equivalent medrol dose pack

Susse C. C. Persson sagde ...

Hvor i Malmø fik du det lavet ?